Három!

Immár három színpadi mű látványát színesíti az általam megálmodott vetített mozgó képivilág a Magyar Állami Népi Együttes repertoárjában. Bár a színházi évad kezdete még várat magára, 1-2 darabot nyáron is el lehet csípni! Ilyen a 2014. novemberben a Nemzeti Színházban bemutatott Megidézett Kárpátalja, mely a nyári ukrán turnék után most szülővárosomban, Jászberényben lesz látható a Csángó Fesztivál egyik gálaestjén, augusztus 7-én.

Megidezett Karpatalja-JozsefGoraczPhotography Megidezett Karpatalja-JozsefGoraczPhotography

megidezett karpatalja erdo Megidézett Kárpátalja

Magyar rapszódia elsősorban az együttes külföldi turnéinak műsora, mely gazdag és változatos tánc és zenei válogatásához kapott mai vizuális aláfestést. Nyár elején óriási sikerrel mutatták be az oroszországi turnén, többek között a moszkvai Csajkovszkij koncertteremben.

Magyar rapszodia Soos Andrea Magyar rapszodia Soos Andrea  Magyar rapszodia Soos Andrea Magyar rapszodia Soos Andrea

Az együttes “a Verbunkos című előadásában a magyar romantika korszakának nemzeti megújulási mozgalmát idézi fel a zene és tánc vonatkozásában. Ezek a törekvések az évszázados háborúskodások után gazdaságilag és politikailag is magára találó ország lendületes modernizációs szándékait tükrözik.” A reformkor, az 1848-as szabadságharc, annak leverése, a fejlődő Pest-Buda képeinek feldolgozása által a korszak nagyon közel került hozzám. A darabhoz az akkori felsőbb körök társasági életének helyszínt adó Vigadó fotózása is nagy élményt nyújtott.

Soos Andrea Verbunkos Soos Andrea Verbunkos Soos Andrea Verbunkos Soos Andrea Verbunkos

One thought on “Három!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.